Playback problem when switching patterns - Fxpansion.com

Forum

FXpansion Forum

Playback problem when switching patterns

Support for GURU

Moderators: Drew_fx, clare_fx, SKoT_FX, Steve_FX, john emrich, Mully_FX, mayur_FX, Angus_FX, Andreas_FX, Rory_FX, Rhi_FX, Paul_fx, Moderators

castercaird
Posts: 6
Joined: Tue Dec 16, 2008 1:31 pm

Playback problem when switching patterns

Postby castercaird » Fri Dec 19, 2008 4:16 pm

I have made two patterns exactly the same, but one has a crash cym on the first beat.
I have them looped in Logic 8, using midi note command. But often the engine reads the note of the following pattern and plays the cym when it shouldn't and vica versa.
I only have 2 more synths running and some AU's, cpu isn't the problem.


What could be?

User avatar
Rory_FX
Posts: 2495
Joined: Tue Oct 12, 2004 4:56 pm
Location: FXP:MCR

Postby Rory_FX » Fri Dec 19, 2008 4:27 pm

What version of Guru are you using?

The simple answer is probably to negatively delay your midi triggers by a few milliseconds, so that the pattern definitely switches BEFORE the crash is supposed to be played.

castercaird
Posts: 6
Joined: Tue Dec 16, 2008 1:31 pm

Postby castercaird » Fri Dec 19, 2008 4:30 pm

I'm using the latest version of guru.

Simply shifting the notes a bit to the left, did not work

User avatar
Rory_FX
Posts: 2495
Joined: Tue Oct 12, 2004 4:56 pm
Location: FXP:MCR

Postby Rory_FX » Fri Dec 19, 2008 4:35 pm

Are your patterns set to Sync mode?

castercaird
Posts: 6
Joined: Tue Dec 16, 2008 1:31 pm

Postby castercaird » Sat Dec 20, 2008 1:08 am

yes they are, I tried the 'trig' option but that did not work either


Return to “GURU”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests