Page 1 of 1

Switching engines

Posted: Mon Dec 29, 2008 6:40 pm
by tommyf
Hi,

Just a quick one, i have loaded up 3 engines with my own samples, but when i click on engine 2 for those 16 sounds, and i play my midi keyboard to hear them, i am still hearing engine 1's sounds.

I have spent ages looking and reading the book on how to solve this problem but i cannot find a way to solve it.

Any help or ideas would really be appreciated.

Many thanks

Posted: Wed Dec 31, 2008 8:18 am
by PrimoChris
I guess your keyboard is sending on midi channel 1 and therefor always triggers engine 1. Switch the transmitting channel on your keyboard to 11 and it should trigger the selected engine.

Posted: Wed Dec 31, 2008 7:16 pm
by tommyf
fantastic, many thanks for that, it worked a treat, i can't believe i didn't think of that!

thanks