Drag and Drop to Ableton? - Fxpansion.com

Forum

FXpansion Forum

Drag and Drop to Ableton?

Support for GURU

Moderators: Drew_fx, clare_fx, SKoT_FX, Steve_FX, john emrich, Mully_FX, mayur_FX, Angus_FX, Andreas_FX, Rory_FX, Rhi_FX, Paul_fx, Moderators

joshreider
Posts: 4
Joined: Sat May 02, 2009 5:22 am

Drag and Drop to Ableton?

Postby joshreider » Fri Jan 22, 2010 2:25 pm

Can someone give me, or point me to, a basic explanation of dragging a loop from the Guru sequencer into a midi track on Ableton? I know this is probably pretty basic, but I am having problems figuring it out. Thanks.

oiioooiio
Posts: 41
Joined: Sun Jan 25, 2009 8:06 am

Postby oiioooiio » Mon Feb 01, 2010 7:49 am

You grab the pattern you want from one of the 24 'pattern memories' there on the main face of guru and drag it up to a midi track.
thats it.

you need to put it into the track guru is loaded on or into a midi track with an instrument loaded in it.

now if you have you engines set on there own channel then you would move the patterns respectively.

im assuming you just have guru in one midi track.

hope that helps some.

maybe a little more detail as to where your having trouble if you still need help with it.

oiioooiio
Posts: 41
Joined: Sun Jan 25, 2009 8:06 am

Postby oiioooiio » Mon Feb 01, 2010 7:54 am

also make sure you got 'enable pad/pattern drag and drop move/swap copy'
selected in your options in 'misc'

go thru all those options to get your settings right cause a lot of gurus behavior and questions you might have are due to those option settings...


Return to “GURU”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests