Bug: Drag Drop does not work for BFD 3 and ableton (BFD 2 is fine) [mantis:11768] - Fxpansion.com

Forum

FXpansion Forum

Bug: Drag Drop does not work for BFD 3 and ableton (BFD 2 is fine) [mantis:11768]

Product Support for BFD3

Moderator: Moderators

solar28
Posts: 10
Joined: Sun May 29, 2005 12:14 am

Bug: Drag Drop does not work for BFD 3 and ableton (BFD 2 is fine) [mantis:11768]

Postby solar28 » Wed Dec 11, 2013 4:51 am

Hey All! BFD 3 drag and drop doesn't work for ableton live 9.1. BFD2 does.

BFD3, when attempting to drag single grooves or groove pallettes into the arrange view in ableton, does nothing -- except intermittently shows a "blank" alert window (as if it meant to display a message). Dragging to desktop is fine.

This would be great to have working! Again -- BFD2 drag drop works flawlessly.

solar28
Posts: 10
Joined: Sun May 29, 2005 12:14 am

Not quite

Postby solar28 » Wed Dec 11, 2013 5:07 am

Update -- only drag and drop of pallettes to desktop works. Individual grooves -- always produces the blank alert window.

And, when dragging and dropping to desktop, it keeps files on the clipboard.

1. Drag pallette to desktop. Note number of files.
2. Delete folder.
3. Drag same pallette to desktop. Now files are doubled (and named differently).
4. Delete folder.
5. Drag same pallette. Now files are tripled.

Killing and restarting the VST plugin fixes this.

No drag and drop to ableton at all.

solar28
Posts: 10
Joined: Sun May 29, 2005 12:14 am

Standalone behaves the same

Postby solar28 » Wed Dec 11, 2013 5:17 am

For the BFD 3 stand alone, individual groove export to desktop shows the same empty error box as in VST plugin mode.

The manual clearly states that individual grooves can be dragged and dropped. But empty error box always shows the instant the mouse cursor leaves the BFD3 GUI.

User avatar
SKoT_FX
Promulgator of Beats
Posts: 2375
Joined: Tue Sep 21, 2004 9:51 am
Location: FX Australia, Perth
Contact:

Postby SKoT_FX » Wed Dec 11, 2013 5:37 am

I believe that has been addressed in the soon-to-be-released 3.0.2 version. (Checks) - yup, drag-to-MIDI track in Live 9 working.

Dragging palette to desktop is indeed duplicating - will hit that now, cheers.
SKoT McDonald
CTO FXpansion]


Return to “BFD3”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests