BFD3.1.0.20 now available - Introducing the BFD Demo Pack panel, BFDLACTool, VCA Comp, and more...! - Page 3 - Fxpansion.com

Forum

FXpansion Forum

BFD3.1.0.20 now available - Introducing the BFD Demo Pack panel, BFDLACTool, VCA Comp, and more...!

Product Support for BFD3

Moderator: Moderators

t.hud
Posts: 20
Joined: Tue Apr 10, 2007 3:37 pm

Postby t.hud » Wed Jul 29, 2015 2:52 pm

yes everything has the red tag demo
every kit and kit piece
all the presets
etc
screen shot will do when i get to the studio

User avatar
SKoT_FX
Promulgator of Beats
Posts: 2418
Joined: Tue Sep 21, 2004 9:51 am
Location: FX Australia, Perth
Contact:

Postby SKoT_FX » Wed Jul 29, 2015 5:38 pm

t.hud - did you downgrade to 3.0.x.x again? I'm wondering if BFD3.1 resources have been left behind...
SKoT McDonald
CTO FXpansion]

t.hud
Posts: 20
Joined: Tue Apr 10, 2007 3:37 pm

Postby t.hud » Thu Jul 30, 2015 7:17 am

no i just used the link to 3.1
strange ...

gaheba
Posts: 150
Joined: Sun Jul 01, 2007 9:02 am

Postby gaheba » Sun Aug 02, 2015 7:52 am

Hey guys, minor graphic thingy. In standalone and plugin, when you go to the groove editor, it opens with either the kick or snare highlighted blue, no matter which kit piece I try and select, either the kick or snare stubbornly remains highlighted. See screen shot.

Image

In the screenshot you can see I have selected the high hat, but the kick remains highlighted.

BFD 3.1.0.17.
20011 27" iMac i5 2.7ghz, 24g ram, 1T HD, running OSX 10.11.6
Studio One Pro 3.2.3, Logic X, BFD3, S-Gear, other stuff.
RME FF400.

Drew_fx
Posts: 3828
Joined: Fri Jul 21, 2006 5:32 pm
Location: London, UK

Postby Drew_fx » Mon Aug 03, 2015 10:51 am

gaheba wrote:Hey guys, minor graphic thingy. In standalone and plugin, when you go to the groove editor, it opens with either the kick or snare highlighted blue, no matter which kit piece I try and select, either the kick or snare stubbornly remains highlighted. See screen shot.

Image

In the screenshot you can see I have selected the high hat, but the kick remains highlighted.

BFD 3.1.0.17.


That's not a bug... If you double click the kitpiece in the grooves, it will select the slot and open the browser, allowing you to change the kitpiece without going back to the mixer view. A single click will just select all of the notes for that kitpiece or articulation.

rockwoodcolin
Posts: 4
Joined: Wed Nov 09, 2011 8:56 pm

Here is the DMP file

Postby rockwoodcolin » Wed Aug 05, 2015 10:30 pm

I thought I was uploading both. Sorry.

So I ended up deleting the track in Cubase. Removing BFD3 from the VST list. Creating a new track and adding back the same BFD kit and recording a new track and there were no more crashes (in that song).
But I still have 4 or 5 songs that are crashing. I hope this DMP files sheds some light on why.

Drew_fx
Posts: 3828
Joined: Fri Jul 21, 2006 5:32 pm
Location: London, UK

Postby Drew_fx » Tue Aug 11, 2015 1:11 pm

Hi guys,

Just uploaded a .20 build to address some of the reported issues. There are release notes in the first post now also.

Novikthewise
Posts: 142
Joined: Sat Mar 03, 2012 3:52 pm

Postby Novikthewise » Wed Aug 12, 2015 3:58 pm

In the newest Version of BFD 3 the BFDLAC Tool doesn't start. It crashes imediately with exception Code 0xc0000005 every time.

Window 7 64bit newes updates.
BFDLac Tool has full access

Drew_fx
Posts: 3828
Joined: Fri Jul 21, 2006 5:32 pm
Location: London, UK

Postby Drew_fx » Wed Aug 12, 2015 4:09 pm

Novikthewise wrote:In the newest Version of BFD 3 the BFDLAC Tool doesn't start. It crashes imediately with exception Code 0xc0000005 every time.

Window 7 64bit newes updates.
BFDLac Tool has full access


Thanks for the heads up. Looks like a dodgy resource path in the build that has snuck through. Will get the build fixed and re-uploaded.

Drew_fx
Posts: 3828
Joined: Fri Jul 21, 2006 5:32 pm
Location: London, UK

Postby Drew_fx » Thu Aug 13, 2015 2:57 pm

Novikthewise wrote:In the newest Version of BFD 3 the BFDLAC Tool doesn't start. It crashes imediately with exception Code 0xc0000005 every time.

Window 7 64bit newes updates.
BFDLac Tool has full access


Fixed now - please redownload!

Novikthewise
Posts: 142
Joined: Sat Mar 03, 2012 3:52 pm

Postby Novikthewise » Fri Aug 14, 2015 10:04 am

Worked.
Have converted all and seems to be no problem. Have notices something. When i turn on the "remove WAV" function not all the wave files were removed. From the 250GB i converted there where about 3 GB left. Just randomly there where some single wave files left and on some Kitpieces an entire articulation. So i just checked if they have not been converted but in fact they have. Its just the original wav file wasn't deleted.

Also with the newest build i face a strange bug. Sometimes the faders on the channel don't work. sometimes two faders get somewhat "linked". For example i want to turn down the volume of the snare top mic channel but the Kick Bus moves accordingly and i adjust the volume of the Kick instead of the Snare Top mic.

jamesie
Posts: 7
Joined: Sun Feb 15, 2015 1:55 am

Postby jamesie » Mon Aug 17, 2015 9:08 pm

hello

please help

i have massive troubles with BFD3.1.0.20, cubase 7.5.4 (win 8.1 pro 64)

stand alone is running but with cubase it´s let´s say not really funny - don´t know why but it´s not possible to work with without crashes here and there

here are lots of crash files

thanks

jamesie
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
AshleySmith08
Posts: 2206
Joined: Thu Dec 23, 2004 12:03 pm
Location: www.seattleunderground.co.uk
Contact:

Postby AshleySmith08 » Mon Aug 17, 2015 9:12 pm

jamesie,

Please file a support request (via link below) and I'm sure the team will check it out and get back to you...

http://www.fxpansion.com/index.php?page=10&tab=86

:wink:
Engineer/Producer/Musician/Media Content Creator
Website: http://www.seattleunderground.co.uk
CV: https://app.box.com/s/oiulec8q1eyqn2r0s46k
MacPro 12 Core 2x2.4 GHz, 24 GB Ram | MacBook Pro 2.8GHz i7, 16GB Ram
10.8.4/10.10.4, UA Apollo Quad, PT 12.x

jamesie
Posts: 7
Joined: Sun Feb 15, 2015 1:55 am

Postby jamesie » Mon Aug 17, 2015 10:02 pm

hi ashley

done, i hope so - i like bfd3, but. . . . .

thanks

jamesie

User avatar
jord
Posts: 3884
Joined: Mon Sep 11, 2006 1:10 am
Location: Guelph, Ontario, Canada

Postby jord » Sat Aug 22, 2015 2:07 pm

Finally got a real chance to give the BFDLAC tool a real run on all my libraries.

DAMN! I got myself 400GB of space back.

jord
Real guitar heroes play real guitars

Image


Return to “BFD3”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests

cron