Forum

FXpansion Forum

Release Notes [v2.3.0.25]

User and tech support for Strobe2.

Moderator: Moderators

Angus_FX
Herder of Cats
Posts: 4178
Joined: Fri Sep 10, 2004 3:00 pm
Location: FX HQ, London
Contact:

Release Notes [v2.3.0.25]

Postby Angus_FX » Wed Apr 19, 2017 4:07 pm

Release notes for v2.3.0.25 (from v2.0.2.17)

Summary of new features in 2.3.x.x:

Strobe2 v2.3 supports five assignable Spline Curves, mapped by default to the five dimensions of touch available on the Seaboard RISE. Each spline curve has a slew limiter for smoothing and other control-rate fx.

There are a number of new TransMod sources:
    PlSlide+ (Polyphonic Slide Relative)
    PlSlideAbs+ (Polyphonic Slide Absolute) and PlSlideAbsOn+ (Polyphonic Slide Absolute at Note On) for expressive Slide (CC74) MPE playing.
    Perf3+ (third Performance slider)
    IsLowest, IsHighest mod sources which allow the lowest or highest note to trigger with different parameters to the rest of the stack

The VCF's self-noise (internal electronic signal noise) is reduced when the analog noise knob is turned down. This allows clean sounds with high post-filter gain structures.

The effects section gains Comp VCA, a new CPU-friendly compressor fx; the stereo delay fx has a Width control.

New in v2.3.0.15:

Minor installer tidyups
Fixed the Strike (Velocity) Slew knob
Fixed AAX version for Pro Tools on OS X
Fixed a rare crash in the LFO
Fixed a labeling bug in the assignable mod source routing for the Spline Curves

New in v2.3.0.12:

Width control on the Stereo Delay fx.
Support for OS X Sierra.
Significantly improved CPU load

Bugs fixed from v2.0.2.17 to v2.3.0.12:

Code: Select all

[2.3.0.15] Strobe2 - Pitchbend settings not recalled in Cubase
[2.3.0.15] Strobe2 - Crash when opening ASIO control panel
[2.3.0.15] Strobe2 - Stuttering/laggy audio on Windows 10
[2.3.0.15] Strobe2 - Settings window contains unused section
[2.3.0.15] Strobe2 - Deafening distortion when adjusting FX-Verb damping Gain parameter
[2.3.0.15] Strobe2 - Crash when playing UI keyboard with Aphex Kid preset loaded
[2.0.1.0] Strobe2 Manual Link doesn't go to manual
[2.3.0.15] Strobe2 - Swapping Perf modulation slots causes semiton pitchbend when changing value
[2.3.0.12] Strobe2 - Check mark always appears again PlStrikeCurve when assigning modulator
[2.0.2.17] Strobe2 - Presets not recalling when loading a saved project
[2.3.0.11] Strobe2 - Doesn't run in PT12
[2.3.0.9] Strobe2 - Installer is missing License Agreement and other usual installer bits
[2.0.2.11] [STROBE2] MPE sound Type category required
[1.9.3.2] Long effect names are currently being truncated at both ends
[2.0.2.17] VST version number reported as 0.0 (vs 2.4), plugin version 89.235.xxx (vs 2.0.2.17) (Win10, x64)
[2.0.0.3][2.0.2.17] Installer - text changes: '===', date, generic vs actual product name use, version number
[2.3.0.8] Strobe2 - Factory presets not installed
[2.3.0.11] Strobe2 Win - Parameter labels not appearing in Synth window
[2.3.0.11] Strobe2 - Splines in MPE curve are not locked to the curve itself
[2.3.0.11] Strobe2 - Tuning is mapped to CC64 which is Pedal in default MPE MIDI spec
[2.3.0.9] Strobe2 - Negative SLIDE+ curve position not correctly displayed in scope
[2.3.0.8] Strobe2 - Stuck note when changing preset
[2.0.2.11] [Strobe2] Scaling >100% obscures entries in Audio & MIDI Settings
[2.3.0.8] Strobe2 - SLIDE spline slew dial size inconsistency
[2.3.0.4] Strobe2 - Legacy preset loading broken
[2.3.0.6] Modslot1 context menu is missing it's "Clear Mod" entry
[2.3.0.4] Attached preset always crashes Strobe2
[2.3.0.5] Strobe2 - Euclid Damp control not working
[2.0.1.0] LFO gated by 'ramp' does not seem to work as advertised
[2.0.2.17][Strobe2] Version number on installers wrong
[2.0.2.5] Strobe 2 AU crashing after installing Cypher
[2.0.2.13] Strobe2 - '-nan' appearing in preset format after save
[2.0.2.17] Mod Wheel is unused on current MPE implementation
[2.0.2.17] Strobe2 / MPE is disabled when arpeggiator is enabled
[2.0.1.0] Euclid broken on certain voices
[2.0.2.17]  Crashing loading MPE presets
[2.0.2.11] [STROBE2] Zone1/Zone2 editors are stuck in Chromatic mode
[2.2.0.33] Multisynth - Crash on startup on OSX 10.11
[2.0.2.13] STROBE2 - MPE - Inaccurate triggering of single note with MPE enabled
[2.0.2.13] STROBE2 - Presets saved with MPE enabled do not re-enable MPE upon recall
[2.0.2.13] STROBE2 - Scope window displaying expiration date with full version installed/authorized
[2.0.2.17] Strobe2 browser up/down key commands are now working on Windows
[2.0.0.2][STROBE2] Oscillator phases of unison sounds all start at same point when doing audio export
[2.0.20.0] [Multisynth] Double click any parameter - crash



Release notes for v2.0.2.17 (from v2.0.0.1)

Bugs fixed from v2.0.0.1 to v2.0.2.17:

Code: Select all

[2.0.0.2][STROBE2] Oscillator phases of unison sounds all start at same point when doing audio export
[2.0.2.5][Cypher2] Mouse control of parameters needs refinement
[2.0.0.1] Some notes getting stuck when turning the arp off and on
[1.9.3.3] Wrong font colouring after multiple theme changes
[2.0.1.0] Removing Strobe2 from Samplitude = crash in StaticTimer
[2.0.0.1] Amber formant filter capable of some unwanted noise
[2.0.0.3] Runtime log datestamps should be YYYY-MM-DD_HH-MM-SS (or similar)
[2.0.0.3] Two Strobe 2 folders installed on OSX
[2.0.0.2] CRASH: starting Strobe2 without RME switch on, enabling after warning
[2.0.0.2] Illegal Synthesis presets need updating
[2.0.0.2] CVS folder needs removing from the default FX presets folder
[2.0.0.1] Will not start up on Win8
[1.9.3.0] Automation in Ableton Live 9 is broken
[1.9.0.0] Strobe2 logo in scope not shown correctly in light skin
[1.8.0.19] User reported crash when selecting presets
[1.8.0.19] Crash in step sequencer when holding shift and clicking
[1.8.0.16] Crash when using the Euclid
[1.8.0.15] Crash in Live when loading a preset into quick preset slot 3
[1.8.0.15] Unauthorized Strobe 2 fails AU validation
[1.8.0.13] Crash when using VST/AU in Live session after the other has been used
[1.8.0.10] Hanging arp notes after Logic project launch
[1.8.0.10] Crash when drawing in the arp
[1.8.0.9] preset default name problem
[1.8.0.5] Crashes Logic X
[1.8.0.0] Some presets crashing Strobe 2 on Windows 8
-- Angus F. Hewlett - CEO - FXpansion --
Twitter | YouTube
Synth Squad | BFD Eco

Return to “Strobe2”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest