Geist 2 bug + minor enhancements thread. - Page 3 - Fxpansion.com

Forum

FXpansion Forum

Geist 2 bug + minor enhancements thread.

User and tech support forum for Geist 2.

Moderator: Moderators

lkil
Posts: 7
Joined: Sat May 02, 2015 3:54 pm

Re: Geist 2 bug + minor enhancements thread.

Postby lkil » Fri May 20, 2016 12:06 pm

another screenshot, "kick" folder containing 77 files, after clicking on "kick" in the previous screenshot ("sort by" automatically reset to "name").
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Kypresso
Posts: 21
Joined: Fri Nov 29, 2013 11:35 am

Re: Geist 2 bug + minor enhancements thread.

Postby Kypresso » Fri May 20, 2016 12:22 pm

Trying to run Geist2 in standalone, both 32 and 64 bit, with the text resolution set at 125% results in an unusable mess on-screen.
It seems to be fine at 100% but then everything else is too small on-screen for me.
Did any of the beta testers run at this text size?
I have tried it in reaper, bitwig, Sonar Platinum and it does the same thing there in each one.
None of the buttons work and clicking in the pattern area will add a note but not in the same area that you clicked on.

AOC Q2770 @ 2560x1440
Win 7 sp1 x64
Gtx 970 with latest drivers
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

telogic
Posts: 24
Joined: Sat Sep 29, 2007 10:48 am
Location: London

Re: Geist 2 bug + minor enhancements thread.

Postby telogic » Fri May 20, 2016 12:23 pm

In the help menu geist feedback sends me to apple OS X feedback and help says there no help ?

And where is the manual?

CakeAlexS
Posts: 406
Joined: Sat Dec 14, 2013 4:46 am

Re: Geist 2 bug + minor enhancements thread.

Postby CakeAlexS » Fri May 20, 2016 12:50 pm

telogic wrote:In the help menu geist feedback sends me to apple OS X feedback and help says there no help ?

And where is the manual?


Perhaps read some other threads for answers first? (and did you see the thread title?).
viewtopic.php?f=60&t=7581774

CakeAlexS
Posts: 406
Joined: Sat Dec 14, 2013 4:46 am

Re: Geist 2 bug + minor enhancements thread.

Postby CakeAlexS » Fri May 20, 2016 12:57 pm

Please delete.
Last edited by CakeAlexS on Fri May 27, 2016 10:30 pm, edited 4 times in total.

Lawrence_fx
Posts: 570
Joined: Thu Mar 10, 2016 8:19 pm

Re: Geist 2 bug + minor enhancements thread.

Postby Lawrence_fx » Fri May 20, 2016 12:59 pm

Kypresso wrote:Trying to run Geist2 in standalone, both 32 and 64 bit, with the text resolution set at 125% results in an unusable mess on-screen.
It seems to be fine at 100% but then everything else is too small on-screen for me.
Did any of the beta testers run at this text size?
I have tried it in reaper, bitwig, Sonar Platinum and it does the same thing there in each one.
None of the buttons work and clicking in the pattern area will add a note but not in the same area that you clicked on.

AOC Q2770 @ 2560x1440
Win 7 sp1 x64
Gtx 970 with latest drivers


Hi Kypresso, this is a known bug and should be fixed in the next update.

Kypresso
Posts: 21
Joined: Fri Nov 29, 2013 11:35 am

Re: Geist 2 bug + minor enhancements thread.

Postby Kypresso » Fri May 20, 2016 1:06 pm

Lawrence_fx wrote:Hi Kypresso, this is a known bug and should be fixed in the next update.


Great, any idea when this might be, its really frustrating not being able to use it now.

Lawrence_fx
Posts: 570
Joined: Thu Mar 10, 2016 8:19 pm

Re: Geist 2 bug + minor enhancements thread.

Postby Lawrence_fx » Fri May 20, 2016 1:12 pm

Kypresso wrote:
Lawrence_fx wrote:Hi Kypresso, this is a known bug and should be fixed in the next update.


Great, any idea when this might be, its really frustrating not being able to use it now.


Should be ready in a week or so, will keep you posted. Is Geist2 completely unusable at 100% with your current setup?

AndiB
Posts: 1
Joined: Mon Dec 30, 2013 6:59 pm

Re: Geist 2 bug + minor enhancements thread.

Postby AndiB » Fri May 20, 2016 5:16 pm

I have one more bug.
If you open the Preset "Eastern Reverser" and try to drag Pattern 4 on the Engine PolyD(first Engine) to a DAW track I get a loading ball of death on my mac. Tried with different DAWS (Studio One3 and Ableton live). If doesn´t show the pattern to drag, but a midi file which imports Studio One into a new Song.
In the Song page this Pattern 4 is labeled as Pattern 1 although Pattern 4 is selected. Perhaps this is the bug?

Greetings

Andrew

noelfelixtamayo
Posts: 35
Joined: Mon Oct 14, 2013 4:24 am

Re: Geist 2 bug + minor enhancements thread.

Postby noelfelixtamayo » Fri May 20, 2016 5:27 pm

noelfelixtamayo wrote:CPU usage is holding steady at 25% in both standalone and in daw(reaper). Geist 1 is around 5%. Hope this gets fixed asap


CPU shoots up to 37%-50% when playing patterns but goes down to about 2%-5% when idle. Standalone and in daw.
Windows 8
6gb ram
intel i3 3rd gen 2.0ghz
Daw - Reaper

bronsoncox
Posts: 11
Joined: Sat Dec 03, 2011 9:29 am

Re: Geist 2 bug + minor enhancements thread.

Postby bronsoncox » Fri May 20, 2016 5:37 pm

I am a little bummed we can't scale below 100% (still don't have a 3k or 4k monitor :)).

At 1920x1080 (or worse, 1600x900), when I resize to be able to see enough of the browser inside of Studio One, I start to run out of usable real estate pretty quickly.

:)

FluxMachina
Posts: 158
Joined: Fri Jan 16, 2015 6:33 pm

Re: Geist 2 bug + minor enhancements thread.

Postby FluxMachina » Fri May 20, 2016 7:54 pm

Rory_FX wrote:
FluxMachina wrote:• Crashes while opening and playing back factory presets. Anyone experiencing this? - ok after restart
• Sluggish interface.


Any crash log?

I've pm'd the link ok.

There has been some weird stuff happening but nothing repeatable yet. The 64bit version played up then was fine. Then the 32bit started playing up after being ok. They're like two temperamental siblings right now.

I hope you guys have got some beers lined up for yourselves because you deserve it. :)
Last edited by FluxMachina on Sat May 21, 2016 9:25 am, edited 7 times in total.

Kickflip
Posts: 798
Joined: Sat Dec 30, 2006 1:24 pm

Re: Geist 2 bug + minor enhancements thread.

Postby Kickflip » Fri May 20, 2016 8:00 pm

karmabrothers wrote:I am a little bummed we can't scale below 100% (still don't have a 3k or 4k monitor :)).

At 1920x1080 (or worse, 1600x900), when I resize to be able to see enough of the browser inside of Studio One, I start to run out of usable real estate pretty quickly.

:)

I use two monitors so I'm ok with most of the layout at that size, but am certainly having trouble with the width of the mixer channels!
Hackintosh Q6600 : 4Gb DDR2 : OSX Leopard 10.5.8 : Logic 9.1.5 : Mackie Onyx Satellite : UAD1 x 2 : Akai MPD32

Music
http://www.soundcloud.com/kickflip

Circuit Bent Madness
http://www.bogus-noise.co.uk

vasilios
Posts: 41
Joined: Sun Jan 10, 2010 7:06 am

Re: Geist 2 bug + minor enhancements thread.

Postby vasilios » Fri May 20, 2016 10:28 pm

AAX plugin version will not size correctly. same with VST

MacBook Pro
El Capitain
Pro tools 12.5
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

karkwai
Posts: 2
Joined: Tue May 17, 2016 5:57 pm

Re: Geist 2 bug + minor enhancements thread.

Postby karkwai » Sun May 22, 2016 2:11 am

Anyone have these issues in standalone (OS X 10.10) with sampling?

Does not work with Soundflower as audio input, trying to route audio from another application.

Trigger mode set to Midi, it ignores the set duration and records continuously until the stop button is pressed.

Assign set to next layer and pad, crashes when starting on the next pad.

The first issue I can get around if not using standalone and using the DAW to send audio to Geist. But would like to use standalone.


Return to “Geist2”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests