Only engine 1 responding to all MIDI channels? - Fxpansion.com

Forum

FXpansion Forum

Only engine 1 responding to all MIDI channels?

Support for GURU

Moderators: Drew_BFDTeam, clare_fx, SKoT_FX, Steve_FX, john emrich, Mully_FX, mayur_FX, Angus_FX, Andreas_FX, Rory_FX, Rhi_FX, Paul_fx, Moderators

graz20
Posts: 5
Joined: Thu Dec 18, 2008 10:37 pm

Only engine 1 responding to all MIDI channels?

Postby graz20 » Mon Jun 15, 2009 11:00 pm

Hi

With GURU 1.6 and LIve8.02 on XP

When sending MIDI data to GURU (vst) from a nanoKONTROL, on channels other than 1:

Live correctly shows the channel it is receiving data on (e.g. 2), but GURU responds as if the data were being sent on channel 1 - i.e. only Engine 1 responds. I've tried all different channels and the problem is the same.

Anyone with similar, or fixes, or help?

Many thanks

User avatar
rob_fx (ex-FX)
Left to roam the Cursed Earth
Posts: 1549
Joined: Wed Apr 11, 2007 5:09 pm

Postby rob_fx (ex-FX) » Tue Jun 16, 2009 2:27 pm

I'm afraid no matter what you do, LIVE will merge all midi input streams into a signal stream on channel #1 into the instrument track. This is why you can't trigger the other engines when hosting in LIVE - GURU will only receive data from LIVE on channel #1.

You might want to look around for some MIDI loop-back tool that will help you get around this limitation.
"I was great engineer once, but then I took an arrow to the knee..."

Drew_BFDTeam
Posts: 3882
Joined: Fri Jul 21, 2006 5:32 pm
Location: London, UK

Postby Drew_BFDTeam » Tue Jun 16, 2009 3:02 pm

You could try using something like Plogue Bidule as a VSTi inside live.

graz20
Posts: 5
Joined: Thu Dec 18, 2008 10:37 pm

Postby graz20 » Tue Jun 16, 2009 4:13 pm

rob_fx and Drew_fx,

Many thanks for your help! Glad to know it's not just me going mad...

I'll work something out with maple and or bidule,

cheers!


Return to “GURU”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest