Forum

FXpansion Forum - Beta

insanely good

Support for DCAM: Synth Squad

Moderators: Drew_fx, clare_fx, SKoT_FX, Steve_FX, Mully_FX, mayur_FX, Angus_FX, Andreas_FX, Rory_FX, Rhi_FX, Paul_fx, Moderators

tumult
Posts: 13
Joined: Fri Sep 22, 2006 1:55 am

insanely good

Postby tumult » Wed Oct 14, 2009 6:53 am

Hey guys, in the middle of working right now. I realized I had like 10+ synthsquad plugins loaded in this project, and had to take a second out to tell you it's the best softsynth I've ever used. Spectacular.

Drew_fx
Posts: 3697
Joined: Fri Jul 21, 2006 5:32 pm
Location: London, UK

Postby Drew_fx » Wed Oct 14, 2009 10:43 am

Excellent to hear :)

At first, I was all like "omg... Cypherzz teh awesumzz" .. but then I realised it's really all about using the unison modulation source in Strobe to get super heavy phat sounds..

er.. yeah...

User avatar
Rory_FX
Posts: 2401
Joined: Tue Oct 12, 2004 4:56 pm
Location: FXP:MCR

Re: insanely good

Postby Rory_FX » Mon Oct 26, 2009 3:13 pm

tumult wrote:...10+ synthsquad plugins loaded in this project...


Would love to hear that :)

tumult
Posts: 13
Joined: Fri Sep 22, 2006 1:55 am

Postby tumult » Fri Oct 30, 2009 1:16 pm

sent you a pm :)

Nariman
Posts: 2
Joined: Thu Oct 15, 2009 8:09 pm

Postby Nariman » Wed Nov 04, 2009 10:49 am

Hi tumult,

I totally agree with you about this, the synths are simply amazing, I'm also going to start a project by using the synthsquad for over 70% of my whole song.

User avatar
jord
Posts: 3614
Joined: Mon Sep 11, 2006 1:10 am
Location: Guelph, Ontario, Canada

Postby jord » Mon Nov 09, 2009 3:55 am

Definitely no argument here... I was in love with SynthSquad as soon as I put my hands on it.

If anything, I was re-working an old song (about 20 or so years old to be exact) a while back and when I listened to it today, I couldn't believe how thin the soft synth was I using previous sounded. I popped in Strobe and all of a sudden I got that Taurus pedal like bass sound that just took me right back. And with Amber for a backing string pad on the same song, my ears just went wild with it.

jord
Real guitar heroes play real guitars

Image

So-called
Posts: 86
Joined: Sat May 12, 2007 8:08 pm

Postby So-called » Tue Feb 16, 2010 1:44 am

These do sound great. For me, the magic happens at 96k 4x oversampling or 8x at 44k. That is when all the digital sound and artifacts disappear. Think the 32x is overkill though.

BTW would be nice to have a voice and unison limit for preference. Playing a Cypher patch with anything over 8 voices pegs my i7. With Amber it's anything over 2 voices.

Angus_FX
Herder of Cats
Posts: 4112
Joined: Fri Sep 10, 2004 3:00 pm
Location: FX HQ, London
Contact:

Postby Angus_FX » Tue Feb 16, 2010 4:59 pm

@So-Called - at 8x oversampling, I'm not surprised :shock:
-- Angus F. Hewlett - CEO - FXpansion --
Twitter | YouTube
Synth Squad | BFD Eco

biondizzle
Posts: 1
Joined: Mon Nov 09, 2009 10:03 am

Postby biondizzle » Mon Mar 01, 2010 9:35 am

yeah, I used to use albino for everything , once i got my hands on this software i cant stop using it. Great job guys!

h4nc0
Posts: 20
Joined: Sun Aug 16, 2009 10:50 pm

Postby h4nc0 » Mon Mar 01, 2010 10:09 am

Hmmm. Talking about oversampling, has Ableton Live's freeze only working at 1x oversampling mode been fixed in the upcoming update?

djsubject
Posts: 510
Joined: Mon May 08, 2006 10:53 am

Postby djsubject » Fri Mar 05, 2010 12:23 am

strobe is teh shizzle!!!!

h4nc0
Posts: 20
Joined: Sun Aug 16, 2009 10:50 pm

Postby h4nc0 » Thu Mar 11, 2010 4:17 pm

h4nc0 wrote:Hmmm. Talking about oversampling, has Ableton Live's freeze only working at 1x oversampling mode been fixed in the upcoming update?


does anyone have answer to this question?

thx

Angus_FX
Herder of Cats
Posts: 4112
Joined: Fri Sep 10, 2004 3:00 pm
Location: FX HQ, London
Contact:

Postby Angus_FX » Sat Mar 13, 2010 12:16 pm

Will need to check. Oversampling for freeze only works where the host correctly reports that it's doing a freeze rather than a realtime bounce.
-- Angus F. Hewlett - CEO - FXpansion --

Twitter | YouTube

Synth Squad | BFD Eco

h4nc0
Posts: 20
Joined: Sun Aug 16, 2009 10:50 pm

Postby h4nc0 » Sat Mar 13, 2010 12:31 pm

Angus_FX wrote:Will need to check. Oversampling for freeze only works where the host correctly reports that it's doing a freeze rather than a realtime bounce.


please do. thx.

So-called
Posts: 86
Joined: Sat May 12, 2007 8:08 pm

Postby So-called » Mon Mar 15, 2010 3:49 am

Angus_FX wrote:@So-Called - at 8x oversampling, I'm not surprised :shock:

:)

Actually, it's only Cypher that seems to sound much better at 8x. The others only need 4x for the magic. Still would like to set hard voice limits. Especially for Amber


Return to “DCAM: Synth Squad”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron