FXpansion Forum - Beta

Weird snare drum activty in ECO (hopefully not a repost)

Support for BFD Eco Acoustic Drum Module

Moderators: Drew_fx, clare_fx, SKoT_FX, Steve_FX, john emrich, Mully_FX, mayur_FX, Angus_FX, Andreas_FX, Rory_FX, Rhi_FX, Paul_fx, Moderators

Posts: 1
Joined: Sun Oct 22, 2006 4:47 am

Weird snare drum activty in ECO (hopefully not a repost)

Postby caligula » Thu Sep 15, 2011 11:24 pm

I am a newbie to BFD but i know what i am doing. Been using Abbey road and others for a minute. I just got Eco and am certain it is installed correctly. but when I press the snare drum key on my midi keyboard i get no sound. All other sounds in all other kits play. When I click the drum in the VST it lights up but i get no sound. then at other times I can play the snare , tap tap,tap, dud tap. it will play then skip then maybe play. It does this in the standalone as well..

User avatar
Posts: 2443
Joined: Wed May 16, 2007 9:37 am
Location: Bristol UK

Postby purtington » Fri Sep 16, 2011 5:06 pm

Does it do this with all kits and presets?
THe only thing I can suggest is to trash and rebuild your data base. It seems to be a bit of a cure all for many ills.
Won't do any harm :)


Intel i7 930, 2.8Ghz, Overclocked at 3.40Ghz
12GB Corsair DDR3 Ram
WD Caviar Black, 6Gb X 2
+ 500GB SSD drive for BFD Samples
focusrite scarlett 2i4
32bit & 64 windows 7

Posts: 2
Joined: Fri May 02, 2008 8:24 am

Is there a fix for this

Postby RWeston » Sat Sep 24, 2011 4:40 pm

I've been experiencing the same issue on my Mac despite rebuilding the database and reinstalling. Any one got a fix for this?

Platinum Samples
Posts: 4919
Joined: Fri Jun 16, 2006 5:43 pm
Location: Los Angeles, CA

Postby Platinum Samples » Sat Sep 24, 2011 11:46 pm

Check your keymap


Return to “BFD Eco”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest